Facebook Pixel

Грошову допомогу біженцям почали виплачувати прямо на вокзалах

Українська влада спільно з «Укрзалізницею» та «Укрпоштою» запустила проєкт виплати грошової допомоги біженцям прямо під час евакуації, тобто на вокзалах. Натепер пункти видачі облаштовано тільки на вокзалі у Львові, проте із часом їхній перелік розшириться, інформує пресслужба УЗ.

Quote«Ця програма покликана допомогти евакуюватися тим, хто піддає своє життя загрозі кожного дня, але досі не наважувався виїхати з найгарячіших точок — мовляв, «ми нікому не потрібні!» Ми не словами, а справами підтверджуємо, що «потрібні» люди одразу отримують «живі» підйомні кошти. До того ж ще в потязі подаються заявки на розміщення, а після прибуття на них чекають представники місцевої влади з транспортом, щоб одразу відвезти на поселення», — розповів керівник пасажирського напрямку УЗ Олександр Перцовський.

Працівники УЗ створюють список на виплати грошової підтримки з дітей і дорослих під час руху евакуаційного потягу. Після чого передають відомості «Укрпошті». Вони своєю чергою ще до прибуття поїзда організовують процес видачі коштів, і пасажири одразу після виходу з вагонів можуть їх отримати.

З моменту запуску програми пасажири вже п’яти евакуаційних потягів отримали на вокзалі Львова загалом 340 тис. грн.

Контекст. Нагадаємо, що допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб із постраждалих від війни територій надається в таких розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 грн;
  • для інших осіб – 2000 грн.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉