Facebook Pixel

Фонд держмайна замінували через зміну керівництва «Центренерго»

Фонд держмайна (ФДМУ) та Шостий апеляційний суд одночасно отримали повідомлення про замінування, адже сьогодні мала відбутися зміна керівництва «Центренерго». Проте замінування суду не завадило скасувати ухвалу, що блокувала призначення нового директора «Центренерго».

Потенційні менеджери підприємств в управління ФДМУ відмовляються від співпраці, бо до їхнього соціального пакета не входить броньований транспорт і штат охоронців, зазначив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко.

Попри інформацію про замінування судді Шостого апеляційного суду залишилися на робочих місцях після проведення необхідних антитерористичних заходів.

Контекст. Подібна ситуація відбувалася в березні, коли під час засідання наглядової ради «Центренерго», що проходило в приміщенні Фонду держмайна, надійшов анонімний дзвінок про замінування будівлі фонду, що не дозволило продовжити засідання.

Нещодавно Окружний адмінсуд Києва заборонив Фонду держмайна змінювати членів дирекції «Центренерго», а саме виконувача обов’язків директора Володимира Потапенка.

У листопаді минулого року експрем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що приватизація «Центренерго» для уряду є пріоритетною і що уряд робитиме все можливе для того, аби туди зайшов сильний іноземний гравець.

21 січня ФДМ розпочав конкурсний відбір інвестиційних радників, які повинні підготувати «Центренерго» до приватизації.

Наприкінці січня суд заборонив ФДМ здійснювати приватизацію «Центренерго» доти, доки підприємство не завершить судові розгляди з компанією «Укрдонінвест» Віталія Кропачева, яку ФДМ не допустив до попереднього конкурсу на купівлю.

Госпсуд Києва 6 лютого задовольнив клопотання ФДМ і розблокував приватизацію «Центренерго». Прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження проти судді за фактом свідомо неправосудного рішення, яке заблокувало приватизацію «Центренерго».

ФДМ допускає можливість приватизації «Центренерго» і шахти «Краснолиманська» одним пакетом. Про це наприкінці січня заявив глава Фонду Дмитро Сенниченко.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉