Facebook Pixel

Відключення світла загрожують Україні й наступної зими

В Україні можуть знову обмежити подавання електроенергії в холодний період. Улітку 2023 року відключення світла не прогнозують.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі національного телемарафону. За його словами, наприкінці травня та влітку в ДТЕК заплановано активні ремонтні роботи.

Чи вимикатимуть електрику влітку

Наприкінці травня, у червні та липні в Україні буде імпорт електроенергії, а експорту в цей час не буде.

«Я вважаю, що завдяки тому, що є можливість перекрити дефіцит умовним імпортом, то до віялових відключень під час літнього періоду ми не дійдемо», – зазначив виконавчий директор ДТЕК.

Проблеми зі світлом можливі взимку

У наступну зиму Україна ввійде зі значно меншим запасом енергетичної потужності, тому знову не виключені перебої з енергопостачанням.

«Щодо розподільних мереж — наприклад, майже 12 тис. кілометрів ліній треба полагодити. Майже 4 тис. підстанцій потрібно підготувати до зими. Це шалені кошти, які треба виділити. Тому можливі відключення не влітку, а взимку», – розповів Сахарук.

Аби не допустити проблем зі світлом узимку, необхідно захистити українське небо від ворожих атак, а також забезпечити фінансування ремонтної компанії.

Енергосистема України працює надійно

У Міненерго повідомляли, що попри намагання ворога знищити українську енергосистему завдяки роботі енергетиків вона досі працює й повністю забезпечує споживання.

Міністр енергетики України Герман Галущенко наголосив, що зараз відключення споживачів від електропостачання можуть відбуватися винятково внаслідок пошкодження об'єктів генерації та мережевої інфраструктури російськими окупантами.

Подякувати 🎉