Facebook Pixel

Збитки енергосистеми України за рік війни склади близько $7 млрд

Вітчизняна енергетиці вдалося приборкати 14 масованих ракетних та 17 атак безпілотників. Про це пише Фокус з посиланням на проект UA War Infographics спільно з постачальником енергії Yasno, що входить у групу ДТЕК.

Quote«Енергосистема України пережила за рік 14 масованих ракетних атак, 17 атак БпЛА, 255 ударів по об'єктах енергетики. Внаслідок атак Україна тимчасово втратила 90% вітрової генерації, 75% потужності ТЕЦ, 44% атомної генерації, 33% блочних ТЕЦ, 30% сонячної генерації. Але Росія не змогла вимкнути українську енергетику», — йдеться в повідомленні.

Збитки, викликані ракетними атаками рф енергетичної інфраструктури склали 6,8 млрд. доларів.

Росія почала завдавати ракетних атак по об'єктах критичної інфраструктури України, починаючи з вересня. Цілями крилатих ракет і іранських дронів-камікадзе стали електростанції, газовидобувні об'єкти, трансформаторні підстанції. Внаслідок ударів у багатьох регіонах України почалися відключення енергопостачання, подачі води та опалення від ТЕЦ. Знеструмлення через російські атаки на критичну інфраструктуру України також відбувалося в Молдові.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉