Facebook Pixel

День Гідності та Свободи в умовах війни: як відзначатиме Київ

У понеділок, 21 листопада, українці вдев’яте відзначатимуть День Гідності та Свободи й уперше – в умовах російського повномасштабного вторгнення. Цьогорічне свято проходитиме під гаслом «Вистояли на Майдані – переможемо у війні!», інформує Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності.

Які заходи заплановано в Києві в День Гідності та Свободи у 2022 році

  • 10:00 – спільна міжконфесійна молитва за Україну та борців за її свободу. Потому на спомин про загиблих захисників України пролунає Дзвін Гідності, відбудеться покладання квітів до портретів Героїв Небесної Сотні та запалення лампадок. Віртуально долучитися до заходу можна за посиланням.
  • 12:00 – у Київській міській галереї мистецтв «Лавра» відкриється виставка про захист культури та культурний спротив в умовах війни «Війна за ідентичність. Сила опірності культури».
  • 14:00 – заплановано панельну дискусію «Три мирні революції: формуючи обороноздатність у війні» з учасниками трьох Майданів, діячами культури, активістами.
  • 17:00 – покладання квітів і запалення лампадок на алеї Герої Небесної Сотні.
  • 17:30 — покладання квітів і запалення лампадок біля Меморіалу киянам, які загинули за цілісність і незалежність України, за адресою: вул. М. Грушевського, 4.
  • 18:00 – запалюватимуть лампадки та покладатимуть квіти біля Стіни Пам’яті на Михайлівській площі.

На сьогодні також заплановано допрем’єрний показ кінострічки «Рози. Фільм-кабаре» про Революцію Гідності — фільм Ірини Стеценко про події Майдану очима виконавиць гурту "Dakh Daughters". Показ відбудеться в Будинку кіно. Вхід — за акредитацією та квитками.

Українців закликають також долучитися до флешмобу в соцмережах під тегом #БУТИ_ГІДНИМ і поділитися своїми спогадами, фотографіями та роздумами про Майдани та їхнє значення для України.

Ще один флешмоб запустили активісти ГО «Жовта стрічка». Вони закликали українців пов’язати жовту стрічку та зробити з нею фото або відео на знак підтримки тих, хто не підкорився російським загарбникам на тимчасово окупованих територіях. Ділитися світлинами активісти пропонують під тегом #ЖовтаСтрічка.

Подякувати 🎉