Facebook Pixel

На щиті «Батьківщини-Матері» з'явиться сталевий тризуб: коли його змонтують

На щиті монумента «Батьківщина-Мати» встановлять тризуб зі сталі. Відповідний проєкт розробив Український інститут сталевих конструкцій імені В. М. Шимановського. Про це інформує пресслужба компанії Метінвест.

Монтувальні роботи розпочнуться вже в липні й триватимуть до 24 серпня 2023 року. Скульптор проєкту — український митець Олексій Пергаменщик.

Тризуб буде виготовлений із двох типів металу: нержавіючої сталі завтовшки 1,7 мм і сталі завтовшки 1,5 мм. Сам монумент «Батьківшина-Мати» зроблений зі сталі «Запоріжсталі», «Азовсталі» та ММК імені Ілліча.

Quote«Ми вважаємо, що один із найголовніших символів незламності українського народу має прикрашати тризуб з високоякісної української сталі. Це символ ідентичності українців, яким ми пишаємося. Спеціально для цього проєкту ми відновили марку сталі, з якої в 1981 році створено весь монумент. А він виготовлений зі сталі «Запоріжсталі»», — сказав генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Раніше за декомунізацію монумента й заміну герба СРСР на щиті у застосунку "Дія« проголосували близько 800 тис українців.

Подякувати 🎉