Facebook Pixel

У ЦРУ російське вторгнення в Україну назвали провалом

Після шести місяців «дуже жорсткої війни» Україна почала проводити контрнаступ, і тепер вторгнення рф можна розглядати лише як провал. Відповідну заяву зробив директор ЦРУ Вільям Дж. Бернс.

За словами Бернса, контратаки ЗСУ на півдні та навколо Харкова продемонстрували, що президент росії Володимир Путін дуже недооцінив мужність і здатність України вести бойові дії.

Хоча до завершення війни ще далеко, Бернс стверджує, що «важко сприймати результати Путіна у війні як щось інше, ніж провал».

Директор ЦРУ зазначив, що Путін був оточений радниками, які не бажали кидати йому виклик, і російський лідер помилково вважав, що європейська рішучість похитнеться, а американська увага до конфлікту зникатиме в міру його затягування.

Quote«Зараз Путін робить ставку на те, що він буде жорсткішим, ніж українці, європейці та американці, — сказав Бернс. — Я вірю, і мої колеги із ЦРУ вважають, що Путін так само помиляється щодо цієї ставки, як він глибоко помилявся у своїх припущеннях, починаючи з лютого, щодо волі України до опору».

Водночас Бернс наголосив, що для рф усе це мало глибокі наслідки.

Quote«Було продемонстровано не тільки слабкість російської армії, буде завдано й довгострокової шкоди російській економіці та поколінням росіян», — наголосив директор ЦРУ.
Подякувати 🎉