Facebook Pixel

Середній рівень води в Дніпрі поблизу ДніпроГЕС підвищився

Станом на 22 червня середній рівень нижнього б’єфу поблизу греблі Дніпровської ГЕС становить 12,96 м БС. Це на 19 см вище, ніж спостерігалося вчора.

Про це повідомляє штаб порятунку після підриву Каховської ГЕС.

Водночас у Херсоні за добу рівень води знизився на 9 см і на 8:00 22 червня становить 0,45 м БС.

«Укргідропроєкт» продовжує роботу над проєктом зведення тимчасових водопідпірних споруд (перемичок) Каховського водосховища після деокупації. Фахівці «Укргідропроєкту» зазначають, що завдяки будівництву водопідпірних перемичок заввишки 16 — 17 м, які відгородять зруйновані вибухами водозливну греблю, будівлю ГЕС і ґрунтову греблю, вдасться забезпечити рівень Каховського водосховища з проміжною позначкою 12,7 м.

Також "Укргідроенерго« та уряд України підписали меморандум з Європейським банком реконструкції та розвитку. Банк надасть допомогу у відновленні та модернізації гідроелектростанцій, посиленні їхньої надійності та ефективності. Після звільнення території Каховського водосховища заплановано розробити дорожню карту реконструкції ГЕС.

Нагадаємо, що 6 червня приблизно о 3-й ночі війська рф підірвали греблю Каховської ГЕС, що забезпечувала питною водою низку регіонів півдня та центру України. Майже 80 населених пунктів, зокрема Херсон, було підтоплено, із небезпечної зони евакуйовано понад 3 тис. людей. За офіційними даними, унаслідок повені загинула приблизно 21 людина.

Подякувати 🎉