Facebook Pixel

USAID і Bayer нададуть безплатне зерно українським аграріям

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і компанія Bayer спрямують в Україну додаткові $15,5 млн для безоплатного надання зерна. Про це інформує адміністратор агентства Саманта Пауер.

У рамках ініціативи AGRI-Україна німецька компанія безплатно надаватиме сільськогосподарським виробникам, які цього потребують, 1,7 тис. мішків насіння ріпаку та овочів (цибулі, капусти, помідорів, моркви, огірків, кабачків, перцю та баклажанів) для весняної посівної. Це має посприяти підвищенню продовольчої безпеки, а також забезпеченню додаткового джерела доходів українців.

Quote«Аби допомогти українським аграріям, які досі потерпають від наслідків повномасштабного вторгнення Росії, що включає й нещодавній вихід Кремля з Чорноморської зернової ініціативи, Bayer планує розширити доступ до своєї провідної цифрової сільськогосподарської платформи Climate FieldView», — йдеться в повідомленні.

Це має допомогти Україні:

  • підвищити продуктивність сільськогосподарського виробництва;
  • оптимізувати використання добрив і пестицидів;
  • зменшити частку ручної праці;
  • підвищити якість управління водними ресурсами.

Компанія Bayer планує створити десятки нових робочих місць для технічних спеціалістів в Україні, а також визначити напрями ґрантового фінансування, яким українські аграрії зможуть скористатися для придбання обладнання.

Подякувати 🎉