Facebook Pixel

Парламент призначив Андрія Пишного головою Національного банку України

У п’ятницю, 7 жовтня, Верховна Рада підтримала кандидатуру колишнього керівника Ощадбанку Андрія Пишного на посаду очільника Національного банку України. «За» проголосували 290 депутатів.

За словами нардепа Ярослава Железняка, Пишний також був присутній на засіданні. Під час виступу перед парламентом він заявив, що наразі не збирається змінювати облікову ставку та не береться прогнозувати обмінний курс. Він додав, що вважає курс, визначений Нацбанком, цілком адекватним і таким, що відповідає нинішнім економічним реаліям.

Пишний повідомив, що станом на 7 жовтня золотовалютні резерви України становлять понад $24 млрд. За його словами, за останній тиждень, «від початку жовтня, вони навіть покращилися».

Контекст. Напередодні кандидатуру Пишного підтримав Податковий комітет Верховної Ради. У вівторок, 4 жовтня, голова НБУ Кирило Шевченко подав у відставку, а 6 жовтня ВРУ його звільнила. Після цього стало відомо, що президент Володимир Зеленський вніс до парламенту кандидатуру Андрія Пишного на посаду голови НБУ.

Подякувати 🎉