Facebook Pixel

Зрадник із Криму, який воював під Роботиним на боці росії, отримав 15 років в'язниці

Жителя Криму, який воював у складі окупаційних військ у Запорізькій області під Роботиним, засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.

Про це повідомляє на Офіс Генерального прокурора.

За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури громадянина України визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Під час розслідування встановлено, що житель Сімферополя добровільно за контрактом приєднався до 810 окремої бригади морської піхоти військово-морського флоту рф, яка дислокувалася на українському півострові.

Після проходження «курсів» бойової підготовки його було направлено в ряди російської армії на Запорізькому напрямку. Там, обіймаючи посаду стрілка, він виконував завдання з оборони рубежів для утримання захопленої ворогом території Пологівського району та брав участь у бойових діях проти Збройних сил України.

У серпні 2023 року, під час воєнного зіткнення поблизу села Роботиного в Запорізькій області, українські захисники взяли його в полон та передали правоохоронним органам.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину у скоєному злочині у повному обсязі. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводили слідчі управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

Раніше The Page повідомляв, що троє зрадників, які вступили до російських військ та воювали проти України під Авдіївкою, отримали реальні терміни увʼязнення.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉