Facebook Pixel

ЗСУ просунулися на 250 м на північний схід від Бахмута та на 200 м на південь — ISW

ЗСУ просунулися на 250 метрів на північний схід від Бахмута та на 200 метрів на південь — ISW

ЗСУ просунулися на 250 метрів на північний схід від Бахмута та на 200 метрів на південь — ISW

Українські військові проводять контрнаступальні операції щонайменше на трьох напрямках і за 13 червня досягли певних територіальних здобутків. Про це йдеться в щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські військові просунулися на 250 м на північний схід від Бахмута та на 200 м на південь від міста. Також, за її словами, минулої доби наші воїни просунулися на 500 — 1000 метрів у районі адміністративної межі між Запорізькою та Донецькою областями та звільнили приблизно три квадратні кілометри території в цьому районі.

Водночас речник Генштабу України Андрій Ковальов заявив, що з початку контрнаступальних операцій Збройні сили України звільнили понад 100 квадратних кілометрів території.

У звіті ISW також посилаються на повідомлення управління екологічної безпеки Міністерства оборони України та представника відділу протимінної діяльності майора Владислава Дудара про те, що росіяни регулярно руйнують невеликі дамби на півдні України для зриву українських контрнаступальних операцій.

Подякувати 🎉