Рецепт лінивих пиріжків з зеленою цибулею та яйцем ідеально підходить для тих, хто хоче приготувати щось смачне, не витрачаючи на це багато часу. В цьому рецепті не треба замішувати дріжджове тісто чи довго чекати, поки настоїться один з компонентів. Все дуже просто та дійсно нашвидкоруч.

Ліниві пиріжки: інгредієнти
Для тіста:
- Кефір — 250 мл
- Яйце — 1 шт.
- Борошно — 1,5–2 склянки (орієнтуйтесь на консистенцію)
- Сода — 0,5 ч. л.
- Сіль — дрібка
- Цукор — 0,5 ч. л.
Для начинки:
- Варені яйця — 3–4 шт.
- Зелена цибуля — 1 пучок
- Сіль і перець — за смаком
- Вершкове масло — 1 ст. л.
Аби приготувати ліниві пиріжки, подрібніть варені яйця та зелену цибулю. Додайте дрібку солі, перцю, за бажанням – ложку вершкового масла. Перемішайте. Начинка готова.
У глибокій мисці змішайте яйце, кефір, сіль, цукор і соду. Поступово додавайте борошно – тісто має бути густим, як на оладки.
На розігріту сковорідку змащену олією викладайте ложкою трохи тіста, зверху – начинку, а потім ще трохи тіста, щоб накрити. Або: змішайте начинку з тістом одразу та смажте, як великі оладки з начинкою всередині.
Смажте на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Вогонь не має бути занадто сильним, щоб пиріжки встигали пропектись усередині.

Домашні пиріжки: з чим подавати
Такі ліниві пиріжки з яйцем та цибулею добре смакують із:
- сметаною;
- томатним соусом;
- кефіром або кисляком;
- свіжими овочами.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також