Facebook Pixel

Ліниві пиріжки з зеленою цибулею та яйцем: швидко та дуже смачно

Рецепт лінивих пиріжків з зеленою цибулею та яйцем ідеально підходить для тих, хто хоче приготувати щось смачне, не витрачаючи на це багато часу. В цьому рецепті не треба замішувати дріжджове тісто чи довго чекати, поки настоїться один з компонентів. Все дуже просто та дійсно нашвидкоруч.

Ліниві пиріжки: інгредієнти

Для тіста:

  • Кефір — 250 мл
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 1,5–2 склянки (орієнтуйтесь на консистенцію)
  • Сода — 0,5 ч. л.
  • Сіль — дрібка
  • Цукор — 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Варені яйця — 3–4 шт.
  • Зелена цибуля — 1 пучок
  • Сіль і перець — за смаком
  • Вершкове масло — 1 ст. л.

Аби приготувати ліниві пиріжки, подрібніть варені яйця та зелену цибулю. Додайте дрібку солі, перцю, за бажанням – ложку вершкового масла. Перемішайте. Начинка готова.

У глибокій мисці змішайте яйце, кефір, сіль, цукор і соду. Поступово додавайте борошно – тісто має бути густим, як на оладки.

На розігріту сковорідку змащену олією викладайте ложкою трохи тіста, зверху – начинку, а потім ще трохи тіста, щоб накрити. Або: змішайте начинку з тістом одразу та смажте, як великі оладки з начинкою всередині.

Смажте на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Вогонь не має бути занадто сильним, щоб пиріжки встигали пропектись усередині.

Домашні пиріжки: з чим подавати

Такі ліниві пиріжки з яйцем та цибулею добре смакують із:

  • сметаною;
  • томатним соусом;
  • кефіром або кисляком;
  • свіжими овочами.
Подякувати 🎉