Facebook Pixel

Топ-5 рожевих вин сезону. Все про головний літній напій

Життя

Минулого вікенду в Києві відбувся Kyiv Wine Festival, де десятки виробників презентували вина з усього світу. The Page продегустував п’ять найбільш ходових рожевих вин фестивалю, щоб розповісти про кращій напій цього літа.

  • Chatelain Desjacques Rose d’Anjou

У Олександра Дюма в «Трьох мушкетерах» Портос обізвав д’Артаньяна ласунчиком за те, що той нібито замовив анжуйське вино (потім з’ясувалося, що героїв роману хотіла отруїти Міледі).

Підвищений цукор зробив його фактично ідеальним напоєм для романтичних вечерь і вечірок з не надто вибагливими, але молодими та веселими людьми.

Виготовляють вино у муніципалітеті Анжу на північному заході Франції. Там, де в Атлантичний океан впадає річка Луара, яка протікає центральною Францією. Уздовж річки насаджені виноградники долини Луари. Chatelain Desjacques починали з мускатного вина, зараз тут виготовляють ще рожеве і каберне.

У долині Луари приємний помірний клімат. Цукор, який залишається у фруктах під час виробництва вина, завжди надає йому свіжого смаку. Таке вино легко п’ється, завдяки цукру воно неважке.

Ідеально для літніх свят, під фрукти, біле м’ясо, сендвічі з куркою, легкі закуски.

  • Côtes de Provence Pampelonne

Дуже популярне у Франції рожеве вино, яке випускають в Château de Pampelonne, що розташоване в Сен-Тропе в Провансі. Сен-Тропе – це, мабуть, найтусовочне місце світу. Мекка супермоделей, популярних музикантів та інших зірок.

Виноградники шато розташовані на відстані двох хвилин ходьби до пляжу. І хоча їх розташування, образно кажучи, дещо легковажне, проте вино тут виготовляють аж зовсім не просте.

Côtes de Provence – вино категорії люкс, легенда Памплона. До нього входять такі сорти винограду: Шираз, Гренаш, Сенсо і Тібурен. Це класичний склад для Провансу. Таке вино дуже легко п’ється, але має більш складний букет, аніж анжуйський напій «для ласунів».

Côtes de Provence Pampelonne ідеально підійде для страв середземноморської кухні – салату «Нісуаз», морепродуктів, риби, легких страв з птиці.

Взагалі, якщо ви хочете влаштувати вечерю в середземноморському стилі для особливої людини, то це вино – ваш вибір.

  • Joseph Mellot Sincerite Pinot Noir Rose

Історія винного дому Joseph Mellot налічує 500 років: його заснував у 1530 році Каретьєн Міло. У виробника навіть є вино, назване на честь предка. Бізнес належить родині вже цілих 26 поколінь.

Основні сорти Joseph Mellot – піно-нуар і совіньйон-блан. Близько 35% виробництва – це піно-нуар, здебільшого червоне, хоча є і невелика частина рожевого. Є ще один різновид рожевого вина, що виробляється у маленькому селі Руе.

Joseph Mellot Sincerite Pinot Noir Rose – це вино, яким можна втамувати спрагу; воно освіжаюче, елегантне і м’яке. Починається з квіткових нот і розкривається ароматом бруньок чорної смородини. У вина хороша довгота, свіжість і аромат.

Воно ідеально для м’ясних закусок, білого м’яса на грилі і гострої азіатської кухні. Якщо у вас серйозна вечірка, обирайте це вино.

  • Cotes du Rhone La Griveliere Pere Anselme rose

Це просте вино – недороге й легке. Той самий випадок, коли хочеться рожевого вина, але немає ніякого бажання довго обирати.

Виробляють його з червоного винограду сорту Шираз. Вино прямого віджиму, без домішок, виготовляється, як червоне. Тобто шкірки винограду залишають разом з соком на 15‑20 годин. Загалом випускається 12 тисяч пляшок, що не так вже й мало.

У вина свіжий аромат червоних ягід з квітковими нотами. У нього м’який і характерний смак з цитрусовим відлунням. Це вино для фруктів, закусок, каррі з курки, овочевих страв, сиров’ялених ковбас, пасти з вершковим соусом і лососем, молодих сирів.

Таке вино – для себе і найближчих друзів, його можна випити спекотного дня.

  • Zeni Vigne Alte Bardolino Chiaretto Classico Rose

Для різноманітності ми вирішили додати одне італійське вино. Рожеве з північного сходу Італії – головного винного регіону країни Zeni Vigne Alte Bardolino Chiaretto Classico Rose.

Zeni належить родині, яка займається цією справою 150 років. Це винороби з озера Гарда. Виробництво знаходиться в муніципалітеті Бардоліно. Вино називається Bardolino Classico DOC і, мабуть, є найкращим розе в Італії.

Важливий сорт винограду для Bardolino Chiaretto – Корвіна. Це головний виноград у Вероні, місті Ромео і Джульєтти.

В Італії традиційно розе завжди пили жінки. Чоловіки відмовлялися. Зазвичай говорили, якщо вино не червоне і не біле, то вони його пити не будуть.

Сьогодні Bardolino Chiaretto – це не тільки жіночий напій. Тут немає цукру, воно сухе, а чоловікам подобаються такі вина.

Вино смакує з легкими салатами, куркою, шинкою і копченим лососем. Його також подають до ризото з морепродуктами, спагеті, до смаженої яловичини та риби.

Це вино для тих, кому подобається Італія, або тих, хто хоче бути оригінальним.

Топ-7 ґаджетів для спорту та фітнесу Життя

Топ-7 ґаджетів для спорту та фітнесу

Як золота рибка. Закордонні тури для українців подорожчали вдвічі Життя

Як золота рибка. Закордонні тури для українців подорожчали вдвічі

Рецепт дня: сливовий пиріг від The New York Times Життя

Рецепт дня: сливовий пиріг від The New York Times