
Як приготувати глінтвейн вдома: класичний рецепт
Зимові свята важко уявити без глінтвейну, який у цей період традиційно продають на різдвяних ярмарках, у супермаркетах та закладах. Проте можна приготувати ароматний напій і вдома, який не лише зігріє у прохолодні вечори, а й створить відчуття затишку та святкової атмосфери.
розповідає, як легко приготувати глінтвейн у домашніх умовах.
Які інгредієнти необхідні для приготування глінтвейну
Для приготування глінтвейну необхідні такі інгредієнти:

- Червоне сухе або напівсухе вино — 1 пляшка;
- Апельсин — 1 шт.;
- Лимон — 0,5 шт.;
- Кориця — 2 палички;
- Гвоздика — 5–7 бутонів;
- Зірчастий аніс — 2 зірочки;
- Корінь імбиру;
- Мед — 2–3 столові ложки (за смаком);
- Мускатний горіх — дрібка (за бажанням).
Як приготувати глінтвейн: покрокова інструкція
Додавання спецій
Для початку слід вилити вино в каструлю та додати усі перелічені спеції. Потім покладіть мед, почистіть і наріжте невеликий шматочок імбиру.
Підготовка та додавання фруктів
Далі наріжте апельсин кружечками разом зі шкіркою, а лимон — часточками. Однак варто прибрати з цитрусових всі кісточки.
Також перед тим, як покласти апельсин і лимон до решти інгредієнтів, з них необхідно вичавити сік. Далі вилийте його до вина і все перемішайте.

Глінтвейн
Фінальний штрих
На плиті слід увімкнути мінімальний режим і підігрівати вино зі спеціями. Важливо: напій не можна доводити до кипіння, щоб не зруйнувати алкоголь і аромат вина (оптимальна температура — близько 70–80 °C). Готуйте так 10-15 хвилин.
Потім вимкніть і накрийте каструлю кришкою, дайте настоятися напою 10 хвилин.
Як подавати глінтвейн
Глінтвейн найкраще подавати гарячим, а для декору можна використати часточки апельсина, паличку кориці або зірочку анісу.
Напій добре поєднується з імбирним печивом, шоколадом або ж пирогами.

Глінтвейн