Facebook Pixel

Як приготувати глінтвейн вдома: класичний рецепт

Гастро/Їжа

Як приготувати глінтвейн вдома: класичний рецепт

Як приготувати глінтвейн вдома: класичний рецепт

Зимові свята важко уявити без глінтвейну, який у цей період традиційно продають на різдвяних ярмарках, у супермаркетах та закладах. Проте можна приготувати ароматний напій і вдома, який не лише зігріє у прохолодні вечори, а й створить відчуття затишку та святкової атмосфери.

The Page розповідає, як легко приготувати глінтвейн у домашніх умовах.

Які інгредієнти необхідні для приготування глінтвейну

Для приготування глінтвейну необхідні такі інгредієнти:

  • Червоне сухе або напівсухе вино — 1 пляшка;
  • Апельсин — 1 шт.;
  • Лимон — 0,5 шт.;
  • Кориця — 2 палички;
  • Гвоздика — 5–7 бутонів;
  • Зірчастий аніс — 2 зірочки;
  • Корінь імбиру;
  • Мед — 2–3 столові ложки (за смаком);
  • Мускатний горіх — дрібка (за бажанням).

Як приготувати глінтвейн: покрокова інструкція

Додавання спецій

Для початку слід вилити вино в каструлю та додати усі перелічені спеції. Потім покладіть мед, почистіть і наріжте невеликий шматочок імбиру.

Підготовка та додавання фруктів

Далі наріжте апельсин кружечками разом зі шкіркою, а лимон — часточками. Однак варто прибрати з цитрусових всі кісточки.

Також перед тим, як покласти апельсин і лимон до решти інгредієнтів, з них необхідно вичавити сік. Далі вилийте його до вина і все перемішайте.

Глінтвейн

Глінтвейн

Фінальний штрих

На плиті слід увімкнути мінімальний режим і підігрівати вино зі спеціями. Важливо: напій не можна доводити до кипіння, щоб не зруйнувати алкоголь і аромат вина (оптимальна температура — близько 70–80 °C). Готуйте так 10-15 хвилин.

Потім вимкніть і накрийте каструлю кришкою, дайте настоятися напою 10 хвилин.

Як подавати глінтвейн

Глінтвейн найкраще подавати гарячим, а для декору можна використати часточки апельсина, паличку кориці або зірочку анісу.

Напій добре поєднується з імбирним печивом, шоколадом або ж пирогами.

Глінтвейн

Глінтвейн


Як правильно закушувати, щоб не було похмілля Здоров'я

Як правильно закушувати, щоб не було похмілля

Як обрати якісне ігристе вино і не розчаруватися: поради від Держпродспоживслужби Гастро/Їжа

Як обрати якісне ігристе вино і не розчаруватися: поради від Держпродспоживслужби

Як позбутися похмілля: найкращі домашні засоби Здоров'я

Як позбутися похмілля: найкращі домашні засоби