Facebook Pixel

Як приготувати глінтвейн удома: найкращі рецепти

Гастро/Їжа

Зима в розпалі, і немає нічого кращого, ніж зігрітися холодними вечорами гарячим глінтвейном. Історія теплого вина з прянощами почалася серед північних німецьких народів, навіть саме слово «глінтвейн» походить від німецького Glühwein, що перекладається як «палаюче вино».

Як приготувати глінтвейн удома. Фото: Matthias Böckel / Pixabay

Як приготувати глінтвейн удома. Фото: Matthias Böckel / Pixabay

The Page Style зібрало найцікавіші рецепти глінтвейну, які без проблем зможе приготувати кожен. Однак перед тим, як почати готувати напій, варто взяти до уваги кілька правил:

  • вино для глінтвейну має бути сухе або напівсухе;
  • вино не можна доводити до кипіння, охолоджувати та розігрівати знову;
  • спеції краще використовувати не мелені, а цілі, щоб не довелося проціджувати напій;
  • найкраще для приготування глінтвейну використовувати скляний або емальований посуд: металевий може негативно вплинути на його смакові якості;
  • щоб зробити напій пряно-насиченим, варто приготувати окремо відвар спецій, дати їм настоятися та додати до вина в останній момент.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!

Глінтвейн з імбиром та родзинками

Як зробити глінтвейн із апельсином. Фото: Анастасія Білоусова / Pixabay

Як зробити глінтвейн із апельсином. Фото: Анастасія Білоусова / Pixabay

Інгредієнти:

  • 1 пляшка червоного сухого вина;
  • 200 г ягід (підійдуть і заморожені);
  • 80 г цукру чи меду;
  • 1 апельсин;
  • 1 солодке яблуко;
  • 1 невеликий корінь нового імбиру;
  • жменя ізюму;
  • 10 коробочок кардамону;
  • 8 бутонів гвоздики;
  • 4 палички кориці;
  • 3 зірочки бадьяна.

Приготування

Зняти з апельсина цедру і вичавити сік. Далі нарізати яблуко пластинами завтовшки 4 мм. Також тонкими пластинами нарізати імбир; чистити його не потрібно, досить добре вимити корінь.

Підписуйтесь на нас в Google News!

У каструлю або чашу мультиварки вилити сік, додати цедру, яблука, імбир, родзинки, ягоди та всі спеції.

Далі додати цукор чи мед, а потім влити вино.

Температура нагрівання має бути на рівні 70-75оС, щоб вино не кипіло. Що довше вино нагріватиметься зі спеціями, то кращий буде смак.

Апельсиновий глінтвейн із корицею

Як приготувати глінтвейн? Фото: Гай Дудка / Pixabay

Як приготувати глінтвейн? Фото: Гай Дудка / Pixabay

Інгредієнти:

  • міцне червоне вино — 750 мл;
  • апельсин — 1 шт.;
  • апельсиновий сік — 400 мл;
  • кориця — 2 палички;
  • цукор — за смаком.

Приготування

Щоб зробити апельсиновий глінтвейн, потрібно з'єднати в каструлі вино, апельсиновий сік, корицю та цукор. Нагріти на середньому вогні, помішуючи, доки цукор не розчиниться.

Апельсин нарізати шматочками разом із шкіркою та додати в каструлю з напоєм.

Готувати глінтвейн потрібно на невеликому вогні, після додавання апельсина слід залишити напій на 10 хвилин на плиті. Проте важливо стежити, щоби глінтвейн не кипів.

Різдвяний глінтвейн

Рецепти глінтвейну. Фото: Каріна Панченко / Pixabay

Рецепти глінтвейну. Фото: Каріна Панченко / Pixabay

Інгредієнти:

  • червоне сухе вино — 1 пляшка;
  • вода — 0,75 л;
  • яблуко — 2 шт.;
  • апельсин — 2 шт.;
  • мед — 200 г;
  • чорний чай — 1 ст. л.;
  • чай каркаде — 1 ст. л.;
  • кориця — 1 паличка;
  • гвоздика — 3-6 шт.;
  • щіпка тертого мускатного горіха;
  • аніс (бадьян), кардамон, корінь імбиру — до смаку.

Приготування

Щоб приготувати різдвяний глінтвейн, треба довести воду до кипіння. Поки вода закипає, порізати фрукти та імбир кубиками.

Далі в окріп додати всі спеції та чай, дати покипіти близько хвилини та зменшити вогонь.

Після цього влити вино, додати фрукти та мед. Далі потрібно добре перемішати суміш, підігріти, не доводячи до кипіння, та зняти з вогню.

Глінтвейн із зеленим чаєм

Як приготувати глінтвейн із чаєм. Фото: Pirkko Seitsenpiste / Pixabay

Як приготувати глінтвейн із чаєм. Фото: Pirkko Seitsenpiste / Pixabay

Інгредієнти:

  • червоне вино — 1 пляшка;
  • яблуко — 0,5 шт.;
  • апельсин — 4 часточки;
  • лимон — 2 часточки;
  • кориця — 1 паличка;
  • зелений чай — 1 ч. л.
  • запашний перець горошком – 5 шт.;
  • гвоздика — 3 шт.;
  • мелена кориця — 0,3 ч. л.

Приготування

Залити зелений чай окропом і дати настоятися 10 хвилин.

Вино вилити в каструлю, додати туди зелений чай, корицю, перець, гвоздику, фрукти та цитрусові.

Нагріти глінтвейн до 70 градусів, а потім процідити.

Глінтвейн безалкогольний

Як приготувати безалкогольний глінтвейн. Фото: Couleur / Pixabay

Як приготувати безалкогольний глінтвейн. Фото: Couleur / Pixabay

Інгредієнти:

  • виноградний сік із темних сортів ягід — 500 мл;
  • вода — 100 мл;
  • цедра половини апельсина;
  • цедра цілого лимона;
  • яблуко — 0,5 шт.;
  • родзинки — 2 ст. л.;
  • кориця — 1 паличка;
  • гвоздика — 5-6 шт.;
  • кардамон — 4 шт.;
  • імбир — невеликий шматочок для смаку.

Приготування

В каструлю влити виноградний сік, додати воду, спеції та цедру цитрусових.

Далі нарізати яблуко дольками та додати в каструлю. Напій потрібно нагріти майже до кипіння, зняти з вогню та дати настоятися 10-15 хвилин. Після цього процідити глінтвейн.

Зображення на обкладинці: Gedesby1989 / Pixabay

Коментарі

Що приготувати на Різдво: 5 страв з усього світу

Гід по стейках: як приготувати соковиту яловичину вдома

Як декомунізувати олів'є. Сім незвичних рецептів новорічного салату