Facebook Pixel

Український борщ і узвар — хіти сезону. Як працює програма «Кулінарна дипломатія»

Гастро/Їжа

Автор

В Україні запустили програму «Кулінарна дипломатія». Вона покликана розповісти світові про українські гастрономічні традиції. Амбасадором української кухні став шеф-кухар Юрій Ковриженко.

Борщ уже скуштували в Єгипті та Греції. Фото: Roman Grachev / Unsplash

Борщ уже скуштували в Єгипті та Греції. Фото: Roman Grachev / Unsplash

Борщ і узвар уже скуштували в Єгипті та Греції. Цього року традиційні українські страви в авторській обробці приготують ще й у Великій Британії, Італії, Швейцарії.

«Кулінарна дипломатія» розповідає світові про українські гастрономічні традиції. Фото: «Кулінарна дипломатія»

«Кулінарна дипломатія» розповідає світові про українські гастрономічні традиції. Фото: «Кулінарна дипломатія»

Наприклад, у грецькому меню, окрім борщу, були голубці з раками та асорті українських закусок: сало із часником, форшмак, сир із буряком. У кожній країні вечеря готується в чотири руки: український шеф співпрацює з місцевим колегою — разом вони змішують смаки рідних країн. У Греції подавали коктейль з узвару та Метакси, а борщ — з грецьким йогуртом замість сметани.

Голубці з раками. Фото: «Кулінарна дипломатія»

Голубці з раками. Фото: «Кулінарна дипломатія»

За словами Юрія Ковриженка, ще п'ять років тому, коли вони з командою МЗС починали роботу, про українську кухню у світі ніхто не знав. А зараз українець отримав золоту медаль на міжнародній конференції The Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy й титул Почесного посла смаку для глобальної гастрономії.

Топ-7 ґаджетів для спорту та фітнесу Життя

Топ-7 ґаджетів для спорту та фітнесу

Як золота рибка. Закордонні тури для українців подорожчали вдвічі Життя

Як золота рибка. Закордонні тури для українців подорожчали вдвічі

Як дівчатам стати STEM. Чого навчали на шостому модулі STEM is FEM Життя

Як дівчатам стати STEM. Чого навчали на шостому модулі STEM is FEM