В Україні запустили програму «Кулінарна дипломатія». Вона покликана розповісти світові про українські гастрономічні традиції. Амбасадором української кухні став шеф-кухар Юрій Ковриженко.
![Борщ уже скуштували в Єгипті та Греції. Фото: Roman Grachev / Unsplash](https://images.weserv.nl/?w=600&we=1&url=https%3A%2F%2Fnew-thepage.fra1.digitaloceanspaces.com%2Flive%2Fmedia%2F150445%2Froman-grachev-eygj8wxgfng-unsplash.jpg%3Fv%3D1628076168)
Борщ уже скуштували в Єгипті та Греції. Фото: Roman Grachev / Unsplash
Борщ і узвар уже скуштували в Єгипті та Греції. Цього року традиційні українські страви в авторській обробці приготують ще й у Великій Британії, Італії, Швейцарії.
![«Кулінарна дипломатія» розповідає світові про українські гастрономічні традиції. Фото: «Кулінарна дипломатія»](https://images.weserv.nl/?w=600&we=1&url=https%3A%2F%2Fnew-thepage.fra1.digitaloceanspaces.com%2Flive%2Fmedia%2F150422%2Fimage1.jpeg%3Fv%3D1628020796)
«Кулінарна дипломатія» розповідає світові про українські гастрономічні традиції. Фото: «Кулінарна дипломатія»
Наприклад, у грецькому меню, окрім борщу, були голубці з раками та асорті українських закусок: сало із часником, форшмак, сир із буряком. У кожній країні вечеря готується в чотири руки: український шеф співпрацює з місцевим колегою — разом вони змішують смаки рідних країн. У Греції подавали коктейль з узвару та Метакси, а борщ — з грецьким йогуртом замість сметани.
![Голубці з раками. Фото: «Кулінарна дипломатія»](https://images.weserv.nl/?w=600&we=1&url=https%3A%2F%2Fnew-thepage.fra1.digitaloceanspaces.com%2Flive%2Fmedia%2F150423%2Fimage2.jpeg%3Fv%3D1628020798)
Голубці з раками. Фото: «Кулінарна дипломатія»
За словами Юрія Ковриженка, ще п'ять років тому, коли вони з командою МЗС починали роботу, про українську кухню у світі ніхто не знав. А зараз українець отримав золоту медаль на міжнародній конференції The Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy й титул Почесного посла смаку для глобальної гастрономії.