Facebook Pixel

СБУ затримала агентів рф, які планували знищити HIMARS і ППО на Полтавщині

Служба безпеки України викрила та знешкодила російську агентурну мережу, яка готувала диверсії в Полтавській області. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, представники російської спецслужби намагалися отримати інформацію про об’єкти критичної інфраструктури регіону, розташування підрозділів ЗСУ, визначити бойові позиції комплексів протиповітряної оборони С-300 та складів із ракетно-артилерійським озброєнням. Також вони намагалися виявити місця базування реактивних систем HIMARS і далекобійних гаубиць М777.

У разі виявлення українських військових об’єктів ворожі агенти планували їх знищити через підпал і детонацію боєкомплекту, у разі отримання інформації про значне скупчення військової техніки та чіткі географічні координати – передати дані для ракетних ударів.

Зловмисниками виявилися двоє переселенців зі сходу України, які були завербовані представником так званої «мдб днр» Дмитром Зіпіром. Перебуваючи в тимчасово окупованому Донецьку, він дистанційно координував дії своїх агентів на території Полтавщини й «доповідав» про їхні результати кадровим співробітникам фсб.

За знищення зразків іноземного та українського озброєння російські куратори обіцяли своїм поплічникам від $20 тис.

Нагадаємо: у січні 2023 року Служба безпеки України арештувала майно Дмитра Табачника, колишнього міністра освіти та науки часів Януковича, якого підозрюють у державній зраді.

Подякувати 🎉