Facebook Pixel

Зеленський відправив Залужного у відставку — ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Президент Володимир Зеленський відправив у відставку Валерія Залужного, головнокомандувача ЗСУ.

Про це повідомляє міністр оборони Рустем Умєров у Facebook.

Quote«Сьогодні ухвалили рішення змінити керівництво Збройних сил України. Щиро вдячний Валерію Федоровичу за всі досягнення та перемоги», – написав він.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з генералом Валерієм Залужним і подякував за два роки захисту України.

Quote«Я вдячний генералу Залужному за два роки захисту. Я вдячний за кожну перемогу, яких ми досягли разом і завдяки всім українським воїнам, які героїчно витягують цю війну на собі. Відверто поговорили сьогодні про те, що потребує змін в армії. Термінових змін. Я запропонував генералу Залужному бути й надалі разом у команді Української держави. Буду вдячний за його згоду», – зазначив Президент.

Зеленський наголосив, що відсьогодні до керівництва ЗСУ приступає нова управлінська команда.

Quote«Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і у наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці…Я призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних сил України.

Своєю чергою генерал Залужний подякував команді Генерального штабу, Міністерства оборони, Президенту України.

Quote«В перші найскладніші дні Великої Війни ми вистояли проти підлого та сильного ворога. Вистояли разом. Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом. Щойно ми зустрілись з Верховним Головнокомандувачем. Важлива та серйозна розмова. Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії», – написав він.

Залужний подякував усім Захисникам та Захисницям, які захищають майбутнє українських дітей.

Quote«Пишаюся усіма солдатами, сержантами та офіцерами. Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя за Україну і свободу. Пам’ятаємо і помстимося за всіх. Українці обовʼязково переможуть, – наголосив Залужний.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉