Facebook Pixel

Закриття метро у Києві: експертиза станцій Деміївська та Либідська коштуватиме 21,2 млн грн

КП «Київський метрополітен» провів тендер без конкурсу на проєктні роботи з ремонту станцій Деміївська та Либідська. Вартість робіт становитиме 21,2 млн грн.

Про це пише Prozorro.

Проєктні роботи розраховані на три місяці, однак строк надання послуг – до кінця 2024 року. У підсумку компанія повинна створити робочий проєкт.

Що відомо про підрядника Київського метро

Єдиним учасником тендера було ТОВ «Група компаній «Автострада». Компанія була створена у Вінниці 8 років тому. Власником є ТОВ «МС Капітал» киянина Максима Шкіля.

Максим Шкіль є власником холдингу MS Capital. До його складу входять п'ять компаній. Зокрема: у сфері залізничної логістики – «Перша логістична компанія»; у дорожньо-мостовому будівництві – Група компаній «Автострада»; в агропромисловому комплексі – «Прилуцька аграрна компанія»; у сфері автодилерства – «Audi Центр Одеса Юг»; у видобутку та переробці граніту – «Бехівський гранітний кар'єр».

Яка причина зупинки метро між станціями Либідська і Теремки у Києві

У Києві 8 грудня зупинився рух метро між станціями Либідська та Теремки. Причиною порушення стала розгерметизація тунелю, внаслідок чого розпочалося підтоплення метро. Того ж дня Подільська окружна прокуратура Києва почала розслідування у зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену між станціями «Либідська» та «Деміївська». Стаття – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Станції були закриті для пасажирів.

З 9 грудня рух поїздів Оболонсько-Теремківською лінією метро відбувався між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська». 13 грудня між столичними станціями метро «Деміївська» та «Теремки» запрацював «човниковий» рух потягів.

Подякувати 🎉