Facebook Pixel

Якщо рф застосує ядерну зброю, отримає воєнну відповідь колективного Заходу — Волкер

Використання рф ядерної зброї призведе до прямої воєнної відповіді з боку колективного Заходу. Таку думку висловив американський дипломат Курт Волкер, пише speka.media.

За його словами, наразі вірогідність застосування рф ядерної зброї — дуже мала.

Quote«Якщо проаналізувати, як приймаються рішення в росії, то вірогідність застосування ядерної зброї видається дуже малою. Використання стратегічної ядерної зброї проти США чи ЄС означатиме знищення росії, там це чудово розуміють. Не думаю, що вони на це підуть», — заявив Волкер.

Разом з тим дипломат висловив сумнів, що рф може застосувати тактичну ядерну зброю проти українських військових в Україні.

Quote«Якби росія захищалася від зовнішньої агресії, то згідно з власною доктриною вона могла б застосувати ядерну зброю. Але якщо ти намагаєшся завоювати чужу територію, застосування тактичної ядерної зброї втрачає сенс. Тому що ти робиш непридатною для життя і використання територію, яку намагаєшся завоювати», — підкреслив Волкер.

Саме у цьому контексті він й висловив думку, що у разі застосування рф, це призведе до прямої воєнної відповіді з боку колективного Заходу.

Quote«Інша причина, чому я в це не вірю – навіть якщо ядерну зброю застосують лише в Україні, для Заходу це буде сигнал про зміну правил гри. І швидше за все це приведе до прямої воєнної відповіді з боку колективного Заходу. Ми не будемо стояти осторонь і дивитися на спроби нормалізувати застосування ядерної зброї, — висловився Курт Волкер. — Отже, я вважаю, що ядерної війни не буде. Але оскільки вірогідність вища за нуль, то її все одно треба брати до уваги та готуватись до такого сценарію».

Контекст. росія може використовувати ядерну зброю у чотирьох ситуаціях: ракетний удар по країні з використанням ядерної зброї; інше застосування ядерної зброї проти росії; зазіхання на критичну інфраструктуру, після якого буде паралізоване функціонування російських ядерних сил стримування; загроза існуванню росії навіть без застосування ядерної зброї проти країни.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉