Facebook Pixel

Медведєв висловився про готовність Росії застосувати ядерну зброю

Він нагадав, що Росія може використовувати ядерну зброю у чотирьох ситуаціях (про це йдеться в указі президента РФ, підписаному 2020 року):

  • ракетний удар по країні з використанням ядерної зброї;
  • інше застосування ядерної зброї проти Росії;
  • зазіхання на критичну інфраструктуру, після якого буде паралізоване функціонування російських ядерних сил стримування;
  • загроза існуванню Росії навіть без застосування ядерної зброї проти країни.

Примітка The Page. Як зазначають багато експертів, війна, розв'язана Росією в Україні, несе реальну загрозу існуванню самої нинішньої РФ. Тому «юридично» влада країни-агресора може обґрунтувати застосування ними ядерної зброї в нинішній ситуації.

«Очевидно, ми виходимо з того, що переговори, дипломатичні зусилля в найскладніших ситуаціях на кшталт тієї, яка зараз складається, наприклад, навколо України, – це найкращий і найправильніший шлях. Інша річ, що переговори не завжди досягають успіху, але треба цим шляхом йти», – сказав Медведєв.

Нагадаємо, 28 лютого Путін перевів російські стратегічні сили стримування, до яких входить ядерна зброя, в режим особливого бойового чергування.

Прессекретар президента Дмитро Пєсков заявляв, що таке озброєння буде застосоване лише «у разі загрози існуванню країни».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉