Facebook Pixel

Передові телеком-послуги та «фізичне» відділення Монобанку — Мінвідновлення про Крим після перемоги

В інтерв’ю The Page Олександра Азархіна, заступниця голови Мінвідновлення, відповіла на питання про плани України щодо реінтеграції Криму після звільнення. Адже поки триває повномасштабна війна, в Україні на державному рівні вже починать працювати над стратегією розвитку деокупованого півострова.

Quote«Поки є умовні напрацювання, які ми робили спільно з Представництвом Президента України в АР Крим, — повідомила Олександра Азархіна. — Ми працювали над планом стратегії відновлення Криму після окупації. Я сама з Криму, і звідти моя сім'я виїхала після окупації. Ми з представництвом приділили цьому достатньо уваги. З’ясовували, де мають бути інвестиції, де необхідні реформи. Але я розумію, що тут ще попереду у нас багато роботи».

Азархіна уточнила, що Мінвідновлення долучилось до Кримської платформи, яка об’єднує як міністерства і відомства, так і представників бізнесу та наукових кіл. У презентації, яку The Page надали в Мінвідновлення, втрати від окупації Криму оцінили в $118,1 млрд. З них:

  • втрати ВВП за 8 років окупації: $73,6 млрд;
  • фізичні втрати (без вартості землі, залишку корисних копалин та житла): $44,5 млрд.
Quote«До речі, від бізнесу ми вже маємо зобов’язання якомога швидше розпочати роботи у звільненому Криму. Там будуть не тільки передові телеком-послуги, мобільний зв’язок, але й мережа освітніх закладів, виробництв та, наприклад, перше «фізичне» відділення Монобанку», — поділилась планами співрозмовниця The Page.

Відповідно до концепції CRIMEA 365, якою з The Page поділилися в Мінінфраструктури, на звільнений півострів очікує «інтеграція цілорічного відпочинку і IT-індустрії». З цією метою Україна має залучати до Криму IT-спеціалістів зі всього світу, які хочуть поєднувати роботу та активний відпочинок серед моря та гір і створити там найбільший східноєвропейський центр сучасних технологічних розробок.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉