Facebook Pixel

Успішний член ЄС чи руїна. Якою бачать громадяни Україну за 10 років – опитування

Абсолютна більшість українців – 88% — вважають, що за десять років наша держава буде «успішною країною в складі Євросоюзу». Кардинально протилежну думку підтримують лише 5% опитаних співгромадян, свідчать дані свіжого опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Результати дослідження свідчать про те, що повністю впевнені в оптимістичному майбутньому України 63% опитаних, скоріше погоджуються з ним – 26%. Тим людям, які обирали «успішний сценарій», ставили додаткове запитання: їх запитували, чи готові вони до матеріальних труднощів упродовж трьох — п’яти років задля досягнення омріяного показника. З-поміж респондентів на це погодилися 96% українців.


Що буде з Україною через 10 років — опитування КМІС.

Що буде з Україною через 10 років — опитування КМІС.

У регіональному розрізі (враховується нинішнє місце проживання) оптимізм хоча й дещо знижується із заходу на схід, проте в усіх областях нашої країни більшість громадян вірять у позитивний сценарій подальшого розвитку України. Навіть у східних і південних областях, які суттєво потерпають від обстрілів і руйнувань, люди вірять у краще – 76% і 89% відповідно.

Яким бачать майбутнє України на сході та заході — дані опитування КМІС

Яким бачать майбутнє України на сході та заході — дані опитування КМІС

У віковому розрізі найоптимістичнішими виявилися українці від 18 до 29 років. Їхній показник становить 94%.

Контекст. Нагадаємо: станом на початок жовтня вступ України в Північноатлантичний альянс підтримували 83% громадян України. Такий рівень підтримки є найвищим за всю історію спостережень.

Подякувати 🎉