Facebook Pixel

США і Велика Британія скорочують доходи рф від експорту алюмінію, міді та нікелю

США разом із Великою Британією оголосили дві нові заборони, щоб скоротити доходи, які росія отримує від експорту алюмінію, міді та нікелю. Про це йдеться в заяві Міністерства фінансів США.

Quote«Нові заборони на ключові метали націлені на доходи, які росія може отримати, щоб продовжувати свою жорстоку війну проти України. Цими діями ми цілеспрямовано зменшимо доходи росії, одночасно захистивши наших партнерів і союзників від небажаних наслідків», – заявила міністерка фінансів США Джанет Єллен.

Як США і Велика Британія обмежать експорт російських металів

Нові обмеження забороняють імпорт алюмінію, міді та нікелю російського походження у Сполучені Штати, а також обмежують використання цих металів на світових біржах і в позабіржовій торгівлі деривативами. Це посилює обмеження G7 щодо скорочення доходів росії від металів.

Казначейство США видало нову заборону імпорту до Сполучених Штатів алюмінію, міді та нікелю походженням з російської федерації, виробленого з 13 квітня 2024-го і пізніше.

Міністерство фінансів США також заборонило експорт, реекспорт, продаж або постачання гарантійних послуг на метали, вироблені від 13 квітня 2024 року, до будь-якої особи у рф.

Лондонська біржа металів (LME) і Чиказька товарна біржа (CME) заборонять приймати новий алюміній, мідь і нікель від росії. Біржі металів відіграють ключову роль у торгівлі промисловими металами по всьому світу. Сполучені Штати та Велика Британія позбавили росію та її виробників металів важливого джерела доходу, йдеться у заяві Мінфіну США.

Quote«Позбавити путіна можливості вести незаконну війну в Україні легше, якщо ми будемо діяти разом із нашими союзниками. Лідерство Британії в цій сфері і наші рішучі дії зі США щодо спільної заборони російських металів на двох найбільших біржах не дозволять кремлю залучати більше грошей у свою військову машину», – зазначив міністр фінансів Сполученого Королівства Британії Джеремі Хант.
Подякувати 🎉