Facebook Pixel

Westinghouse та Енергоатом модернізую системи охолодження на реакторах ВВЕР-440

Westinghouse та Енергоатом підписали контракт на проєктування, виробництво та постачання систем тривалого охолодження енергоблоків однієї з вітчизняних АЕС.

Про це пише прес-служба Енергоатому.

Westinghouse вперше розробив систему довготривалого охолодження контайнменту. Завдяки цьому суттєво підвищиться безпека реакторних установок ВВЕР-440 радянського виробництва.

Зазначена система в разі аварії забезпечує довготривале утримання активної зони реактора в безпечному стані, тож її встановлення позитивно вплине на безпеку ядерних об‘єктів України та забезпечить додатковий захист реакторних установок.

Quote«Цей контракт є частиною нашого зобов’язання допомогти Україні у забезпеченні надійного та безпечного енергетичного майбутнього, – сказав Ден Самнер, президент Westinghouse з експлуатації. – Такі інновації у сфері безпеки, як системи тривалого охолодження гермооболонки, підвищать захищеність реакторів ВВЕР-440 Енергоатома на десятиліття вперед».

Нагадаємо, що «Енергоатом» планує збудувати два нових енергоблока на ХАЕС. Нові реактори АР1000 будуть встановлені американською компанією Westinghouse. За прогнозами Міненерго, будівництво може бути завершено орієнтовно у 2032 році.

Подякувати 🎉