Facebook Pixel

Японський дідусь-волонтер стане Святим Миколаєм для дітей Харкова

Японський дідусь-волонтер стане Святим Миколаєм для дітей Харкова

Японський дідусь-волонтер стане Святим Миколаєм для дітей Харкова

75-річний волонтер з Японії Фумінорі Цучіко, який вже більше року безкоштовно годує містян обідами, стане Святим Миколаєм для малечі Харкова. Свою одноденну резиденцію японець відкриває в Гончаренко центрі Харків.

За словами самого Фумінорі, стати Святим Миколаєм та привітати маленьких українців та українок зі святом було його давньою мрією.

Quote«Ми надзвичайно раді не лише привітати малечу зі святом, а й водночас втілити мрію людини, яка присвятила себе Харкову та містянам. Напевно, сьогодні в місті не знайдеться нікого, хто б не знав про Фумінорі Цучіко. І якщо хтось заслуговує на роль Святого Миколая — то це саме він», — говорить директорка освітнього простору Гончаренко центр Світлана Ісаєва.

Як зазначають організатори, захід розрахований на дітей віком від 5 до 9 років. Усі маленькі відвідувачі освітнього простору отримають подарунки від легендарного волонтера та зможуть поспілкуватися з Фумінорі.

Свято відбудеться 6 грудня о 12:00 за адресою вул. Шевченка, 146 (Гончаренко центр Харків). Для участі достатньо зареєструвати дітей за цим посиланням.

Quote«Фумінорі вже був гостем нашого центру. Цьогоріч на день вишиванки благодійник брав участь у спільному майстер-класі Гончаренко центру Харків «Гусак у вишиванці». Тоді маленькі харків’яни на знак подяки подарували чоловіку вишиту сорочку-оберіг», — додають у Гончаренко центрі Харків.

Нагадаємо, Фумінорі Цучіко — 75-річний громадянин Японії, який приїхав в Україну на початку вторгнення, щоб допомагати Харкову. Кілька місяців він жив у метро, під час активних обстрілів почав волонтерити. Згодом вирішив не повертатися до Японії, тож продав там будинок та відкрив на Салтівці кафе FuMi Caffe, де безкоштовно годує містян обідами. У серпні цього року Фумінорі отримав відзнаку «Національна легенда України».

Про Гончаренко центр

  • Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна мета проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.
Подякувати 🎉