Facebook Pixel

Які виплати можуть отримати родичі військових, зниклих безвісти

В Україні існує декілька випадків, коли військовослужбовець або ж його сім'я можуть отримати певні виплати. Зокрема, така допомога можлива, якщо боєць отримав поранення, також сім'я військового може отримати грошові виплати, якщо той потрапив у полон або ж зник безвісти.

Про це нам розповіла військова адвокатка Олена Дабіжа.

Допомога для сімей зниклих безвісти військових

За словами експертки, сім'ї військовослужбовців, які зникли безвісти в зоні бойових дій, мають повне право на отримання грошового забезпечення, адже це передбачено законом.

Quote«Так, сім‘ї військовослужбовців, які зникли безвісти, мають право на отримання виплат у тому разі, якщо вони звернулися належним чином до командування частини. До виплат членам сім‘ї військовослужбовця, який зник безвісти, відноситься грошове забезпечення, яке закріплене за військовослужбовцем, та додаткова винагорода у розмірі 100 тисяч гривень на місяць. Варто зауважити, що додаткова винагорода у розмірі 100 тисяч гривень ділиться між членами сім‘ї, які претендують на таку винагороду», – зазначає військова адвокатка Олена Дабіжа.

Також слід згадати, що для оформлення таких виплат сім'я військовослужбовця повинна звернутися до місцевого територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Подякувати 🎉