Facebook Pixel

Затримують виплати військовим: як отримати гроші

Бувають випадки, коли військовим затримують зарплату чи нараховують кошти неправильно.

Юрист Дмитро Йовдій уточнив, куди треба звертатися та як діяти в разі затримки виплат. Хоча, за його словами, глобальних проблем із нарахуванням зарплати на державному рівні немає.

Адвокат радить телефонувати на гарячу лінію Міністерства оборони (800 500 442) або у фінансовий департамент відомства для розв'язання питання.

Quote«У моїй адвокатській практиці немає жодного випадку, коли доводилося подавати до суду чи в правоохоронні органи якусь заяву про невиплату заробітної плати. Зазвичай усе розв'язується саме в такий комунікативний спосіб», — констатує правник.

У чому причина затримок

Quote«У бюджеті кошти є, вони перераховуються. Часто затримки з виплати зарплати трапляються з технічних причин. І такі затримки можуть бути досить довгими», — говорить юрист.

Затримка виплат може бути пов’язаною, наприклад, з переведенням військовослужбовця з однієї військової частини до іншої. Тоді може трапитися збій на рівні бухгалтерії. Можуть бути випадки, коли одній військовій частині передають у підпорядкування фінансове забезпечення іншої частини. Тут уже йдеться про переведення цілої групи військових.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉