Facebook Pixel

Росія підготувала терористичний акт на теріторії ЗАЕС — Зеленський. ВІДЕО

Армія росії розглядає сценарій щодо застосування терористичного акту на території Запорізької атомної станції в Енергодарі. Для цього росіяни підготували вибухівку.

Про це у своєму ТГ-каналі розповів президент України Володимир Зеленський.

Quote«Щойно була доповідь нашої розвідки та Служби безпеки України. Розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції – терористичного акту з викидом радіації. Вони все підготували для цього», — повідомив президент.

Зеленський про підготовку рф до вибуху на Запорізькій АЕС

Your browser doesn't support HTML5 video.

Зеленський нагадав, що радіація може вдарити по всіх сусідніх країнах, включно з росією.

«На жаль, мені вже неодноразово доводилося нагадувати, що радіація не знає державних кордонів, і те, по кому вона вдарить, визначається лише напрямком вітру», – продовжив глава держави.

Також Зеленський розповів, що його команда поширила всю необхідну інформацію по всьому світу:

Quote«Ми передаємо всю наявну інформацію нашим партнерам, кожному у світі. Усі докази. Європа, Америка, Китай, Бразилія, Індія, арабський світ, Африка – усі країни, абсолютно всі мають це знати. Міжнародні організації. Усі».

Нагадаємо, що 6 червня приблизно о 3-й ночі війська рф підірвали греблю Каховської ГЕС, що забезпечувала питною водою низку регіонів півдня та центру України. Майже 80 населених пунктів, зокрема Херсон, було підтоплено, із небезпечної зони евакуйовано понад 3 тис. людей. За офіційними даними, унаслідок повені загинула приблизно 21 людина.

Подякувати 🎉