Facebook Pixel

Окупанти додатково замінували ЗАЕС, — Буданов

Росіяни замінували охолоджувач Запорізької АЕС. Про це заявив очільник ГУР Кирило Буданов у ефірі національного телемарафону.

Quote«Запорізька АЕС була додатково замінована. І що найстрашніше — замінований саме охолоджувач. Якщо вони виведуть його з ладу шляхом підриву — є велика вірогідність того, що будуть значні проблеми», — наголосив він.

Очільник ГУР підтвердив, що ворожий підрозділ, який знаходився поблизу Каховської ГЕС, дійсно не знав про плани окупантів підірвати дамбу. Лише за пів години до теракту цей підрозділ отримав наказ швидко залишити територію, після чого туди зайшла група спеціального призначення.

Водночас Буданов наголосив, що немає сумнівів у тому, що підрив дамби здійснили саме росіяни. На це вказує низка поки що частково засекречених фактів, якими володіє ГУР.

Нагадаємо, у МАГАТЕ заявили про «серйозну ситуацію» на Запорізькій АЕС, яку спричинило руйнування окупантами Каховської ГЕС. Проте вона перебуває в процесі стабілізації, зазначив гендиректор Агенції Рафаель Гроссі.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉