Facebook Pixel

Нацполіція видаватиме зброю ветеранам МВС, Міноборони закликає українців вступати в тероборону

Очільник Нацполіції Ігор Клименко віддав наказ видавати зброю ветеранам органів внутрішніх справ, які готові боронити Україну. У пресслужбі відомства наголосили, що видача здійснюватиметься за спрощеною процедурою.

Quote«Видача зброї ветеранам має на меті підсилити діяльність правоохоронних органів України в забезпеченні правопорядку на території населених пунктів України», — йдеться в заяві.

За кілька днів до офіційного оголошення Росією війни керівництво Нацполіції підняло особовий склад органів і підрозділів відомства по бойовій тривозі.

Очільник Міноборони Олексій Резніков закликав усіх охочих вступати до тероборони.

Quote«Україна переходить у режим тотальної оборони. Усі, хто готовий і вміє тримати зброю, може просто зараз стати до лав Сил територіальної оборони Збройних сил України у вашому регіоні. Щоб отримати зброю, потрібно звернутися безпосередньо до бригад і батальйонів Сил ТрО у вашому регіоні. Із собою треба мати тільки паспорт», — написав він у Facebook.

Контекст. Сьогодні вночі, 24 лютого, о 4-й ранку президент РФ Володимир Путін оголосив про початок воєнної операції проти України. Причиною послужило звернення ватажків так званих «ЛДНР» Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника із проханням захистити від «воєнної агресії» з боку української держави.

Подякувати 🎉