Facebook Pixel

Ветерани та члени їхніх родин отримають 140 млн грн грантів на розвиток бізнесу

За підсумками другої у 2024 році хвилі подачі заяв на гранти для ветеранів визначили 35 переможців, які отримають кошти від держави на старт або розвиток свого бізнесу на 17 мільйонів гривень.

Загалом від старту ветеранського компонента грантової програми «Власна справа» переможцями стали вже 327 ветеранів та членів родин учасників бойових дій, загалом вони отримають гранти на 140 мільйонів гривень. Про це повідомила заступниця міністерки економіки України Тетяна Бережна.

Quote«Найбільш затребуваними є гранти до 500 тисяч гривень – 52% отримувачів запросили саме такі суми при подачі грантової заявки. Загалом держава інвестує через гранти в розвиток бізнесу ветеранів 140 мільйонів гривень», – зазначила Тетяна Бережна.

Серед 35 переможців другої у 2024 році хвилі подачі заяв на гранти 23 учасники бойових дій та 12 членів родин ветеранів. Три переможці отримали грант розміром до 1 мільйона гривень, 27 – до 500 тисяч гривень, п’ять – до 250 тисяч гривень.

Найбільше грантоотримувачів з Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Полтавської, Донецької, Київської областей та міста Києва.

Відповідно до умов програми, учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їхнього подружжя можуть отримати такі гранти:

  • до 250 тисяч гривень, до 500 тисяч гривень та до 1 мільйона гривень – для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно;
  • до 250 тисяч гривень та до 500 тисяч гривень – для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно.

При отриманні гранту від 500 тисяч гривень до 1 мільйона гривень ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше ніж три роки. Окрім того, такий грант надається за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти у свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Заявки на отримання гранту подаються через портал «Дія» разом з бізнес-планом.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉