Facebook Pixel

Бронеавтомобіль «Новатор» випробувано з дистанційною туреллю

Приватна компанія «Українська бронетехніка» випробувала бронеавтомобіль «Новатор» з дистанційною туреллю «ТАВРІЯ-14,5».

Про це пише пресслужба компанії.

БМ «ТАВРІЯ-14,5» — бойова дистанційно керована ненаселена турель, озброєна кулеметом калібру 14,5 мм (КПВТ) з боєкомплектом в 200 патронів. БМ «ТАВРІЯ-14,5» за допомогою новітньої та унікальної системи управління озброєнням, яка включає високоякісну систему стабілізації, забезпечує можливість захоплювати та супроводжувати цілі, а також вести точний вогонь по ворожих цілях в русі. БМ «ТАВРІЯ-14,5» обладнано оптико-електронним модулем, що дозволяє виявляти цілі на відстані понад 5 кілометрів як вдень, так і вночі.

Quote«Рівень бронезахисту бойового модуля відповідає рівню НАТО — STANAG 1. Розробником бойового модуля передбачено відповідний броньовий рівень захисту корпусу оптико-електронного модуля та блоків системи управління озброєнням», — йдеться у повідомленні.

ТОВ «Українська бронетехніка» є одним з найбільших приватних оборонних підприємств України. Компанія показала у 2022 році прибуток у розмірі 173 млн грн у порівнянні зі збитком у 17 млн грн у 2021 році. Загальний обсяг її продажів перевищив $350 млн, або 13 млрд грн. Це робить її найбільшою приватною оборонною компанією в Україні.

Підприємство купує та продає гранати, артилерійські снаряди та ракети через європейську мережу посередників, а також сама виробляє продукцію. Річні темпи виробництва компанії становлять приблизно 240 тис. мін, 1200 мінометів різних калібрів. Також компанія виробляє танкові 125-мм снаряди за українською технологією і броньовані автомобілі, зокрема «Новатор» спільно з «АвтоКрАЗом», СБА «Варта» та «Варта-Редут».

ТОВ ЗМІ пов’язують з екснардепом Сергієм Пашинським. Сама компанія зв’язки з Пашинським повністю заперечує: «ТОВ «Українська бронетехніка» не має жодного звʼязку з Сергієм Пашинським». Проте 21 лютого 2024 року, коли у суді розглядалася справа екснардепа, прокурор заявив, що він – фактичний бенефіціар «Української бронетехніки».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉