Facebook Pixel

Українці утеплилися на 8 млрд грн за програмою «теплих» кредитів

Українці інвестували понад 8,6 млрд грн в енергоефективні заходи впродовж шести років дії державної підтримки за програмою «теплих» кредитів.

Загалом цією можливістю скористалися майже 850 тис. домогосподарств, повідомила пресслужба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Держава зі свого боку надала 3,2 млрд грн співфінансування за програмою.

2020 року програмою скористалися понад 100 тис. сімей і залучили позик більш як на 1 млрд грн.

У Держенергоефективності також повідомили, що за підтримки Міненерго розроблено і представлено на розгляд уряду проєкт рішення щодо продовження й розширення програми «теплих» кредитів на 2021 рік.

«Крім того, ініційовано й розроблено законопроєкт, який дасть змогу зняти бар'єри для ЕСКО-закупівель і далі укладати енергосервісні договори. Водночас працюємо над розширенням цього інструменту для модернізації об'єктів у сфері теплопостачання, водопостачання, електричних мереж і мереж природного газу», — зазначили у відомстві.

Мінекоенерго в березні 2020 року затвердило паспорт бюджетної програми, відповідно до якого для фізичних осіб і ОСББ за програмами енергоефективності житла передбачено обсяг компенсацій у розмірі від 20% до 70% їхньої вартості.

Держенергоефективності уклало договір з Ощадбанком, Укргазбанком, Приватбанком, Укрексімбанком про надання «теплих» кредитів 2020 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉