Facebook Pixel

Україна увійшла до світового топу користувачів криптовалют у співвідношенні до населення

Україна увійшла до світового топу за кількістю користувачів крипти у відсотковому співвідношенні до загальної чисельності населення держави – 12,73%.

Загалом користувачів криптовалют в Україні — понад 5,5 млн осіб, повідомляє платіжна компанія TripleA.

global-cryptocurrency-ownership-data-2021-triplea-google-chrome.jpg

«Україна посідає перше місце у світі щодо впровадження криптовалют. Україна відправила криптовалюти на суму $8,2 млрд і отримала $8 млрд із липня 2019 року до червня 2020 року», — йдеться в повідомленні.

Як українці ставляться до криптовалюти

Повідомляється, що українці дуже відкриті до криптовалюти та технології блокчейн. Зокрема, місцева криптобіржа Kuna повідомляє, що оборот малого бізнесу в крипті може досягати $5 млн щотижня, тоді як роздрібні криптоторги становлять приблизно $800 тис. на день.

Україна — батьківщина блокчейн-розробників

Також Україна славиться багатьма відомими розробниками криптоіндустрії. Такі криптостартапи, як-от Bitfury, Hacken і Propy, відомі в усьому світі.

Попри те що ці розробники зараз здебільшого базуються за кордоном, країна, як і раніше, залишається конкурентною юрисдикцією для криптостартапів.

Загалом, згідно з підрахунком TripleA, користувачів криптовалют у світі — 283 млн людей.

visual-ownership-1024x638pngwebp-1024638-google-chrome.jpg

TripleA засновано у 2017 році в Сінгапурі, вона відповідає вимогам MAS (Центральний банк Сінгапуру), а також найвищим міжнародним стандартам AML і KYC. Наразі компанія працює в Сінгапурі з присутністю в Гонконгу та Європі й швидко розширюється по всьому світу.

Подякувати 🎉