Facebook Pixel

Україна розірвала дипломатичні відносини з РФ. Зеленський закликає росіян виходити на протести

Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на пресконференції.

Quote«Україна захищається й не віддасть своєї свободи, щоб там не думали в Москві. Для українців незалежність і право жити на своїй землі згідно зі своєю волею — це найвища цінність. Росія підло, самовбивчо напала рано вранці на нашу державу. Так само як це зробила фашистська Німеччина в роки Другої світової війни. Відсьогодні наші держави по різні боки світової історії. Російська держава стоїть на шляху зла», — сказав президент.

Він також заявив, що багато чого залежить від російського народу: «Росіяни сьогодні самі обиратимуть, на якому шляху кожен із них особисто».

Quote«Усім, хто в Росії ще не втратив совість, час вийти й заявити протест проти війни. Проти війни з Україною», — закликав Зеленський.

Також він звернувся до всіх, хто має бойовий досвід, брати зброю і ставати на захист України, а українців — ставати донорами крові.

Контекст. Сьогодні, 24 лютого, о 4-й ранку президент РФ Володимир Путін оголосив про старт воєнної операції проти України. Причиною послужило звернення ватажків так званих «ЛДНР» Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника з проханням захистити самопроголошені республіки від «воєнної агресії» з боку української держави.

Після офіційного оголошення Путіним війни Україні російська армія почала обстріл українських міст, з-поміж яких Київ, Одеса, Маріуполь, Дніпро та інші.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉