Facebook Pixel

ТОП-5 новин за 9 січня 2023 року від The Page

Велика Британія розглядає можливість постачання Україні танків Challenger 2. Чому це важливо

Обговорення щодо постачання бойових танків Challenger 2 британської армії українським Збройним силам ведуться «вже кілька тижнів». Україна дуже сподівається на позитивне рішення. Приклад Великої Британії може стати вирішальним для інших країн, зокрема Німеччини, щоб почати постачати танки Україні. Зараз союзники побоюються надавати Україні західні танки, бо росія вважатиме це надмірною ескалацією.

Російські терористи й далі обстрілюють цивільних

9 січня 2023 року російські військові обстріляли Очаків на Миколаївщині. Унаслідок обстрілу було пошкоджено лікарню, поранено десятеро людей, з-поміж яких дворічна дитина.

Також 9 січня 2022 року російські терористи завдали ракетних ударів по Харківщині. У смт Шевченкове Куп'янського району ракети влучили по місцевому ринку. Загинули двоє людей — жінки 50 і 60 років. 5 осіб отримали поранення. З-поміж них — дитина, яка отримала осколкове поранення шиї.

ЄБРР зафіксував збиток у розмірі 1,7 млрд євро через війну в Україні

У третьому кварталі 2022 року ЄБРР зафіксував чистий збиток 1,7 млрд євро після прибутку в розмірі 2,5 млрд євро за 2021 рік.

У Лондоні на міжнародному рівні обговорять розслідування російських воєнних злочинів

У березні 2023 року міністри юстиції з усього світу зберуться в Лондоні, щоб підтримати розслідування російських воєнних злочинів Міжнародним кримінальним судом.

«Укренерго» обмежує енергопостачання з 4:00 до 24:00

Станом на 11:00 9 січня споживання в Україні зросло через зниження температури та збільшення використання промисловістю та бізнесом з початком робочого тижня. Через це для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведено ліміти споживання, які діють із 4:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень.

Подякувати 🎉