Facebook Pixel

Суд випустив для служби в ЗСУ першого топкорупціонера

Шевченківський райсуд Києва випустив засудженого у 2021 році за хабарництво Юрія Марисика. Протягом 24 годин він зобов'язаний прибути до ТЦК для укладення контракту та проходження військової служби. Це перший подібний випадок звільнення топкорупціонера.

Про це пише Transparency International Ukraine.

Суд випустив першого топкорупціонера для військової служби: деталі

Юрія Марисика ВАКС засудив ще у 2021 році. Йому було призначено 5 років у в’язниці, за пособництво у справі про хабарництво директора «Ржищевського військового лісгоспу». Умовно-дострокове звільнення було неможливим, адже Марисик не відбув половини строку та не довів свого виправлення.

«Однак із прийняттям нової статті 88-1 Кримінального кодексу засуджені можуть вийти з в’язниць раніше строку в обмін на проходження військової служби за контрактом. Можливо, таких випадків із засудженими Вищим антикорсудом більше, однак виявити їх важко через те, що з рішень місцевих судів неможливо дізнатися, ким засуджена особа. TI Ukraine, однак, продовжить їх відстежувати», — коментує TI.

Нагадаємо, що 8 травня Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 11079-1 про мобілізацію засуджених осіб, який був прийнятий в цілому. За законопроєкт віддали голоси 279 народних обранців. За даними Офісу Генпрокурора, станом на 30 травня 775 колишніх засуджених вже приступили до служби у ЗСУ за контрактом.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉