Facebook Pixel

У Білому домі заявили, що допомога Сполучених Штатів Україні «припинена»

Джон Кірбі

Джон Кірбі

Під час прес-брифінгу в Білому домі речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив, що Вашингтон «видав останній пакет допомоги, для підтримки якого у нас було фінансування».

Quote«І тому дуже важливо, щоб Конгрес задовольнив додатковий запит щодо національної безпеки, і ми отримали більше фінансування. Допомога, яку ми надавали, зараз припинилася», – сказав він.

Американський посадовець підкреслив, що в зимові місяці Україна відчуває особливо гостру необхідність в поставках озброєнь.

Quote«Атаки, які здійснюють росіяни, лише посилюються, і тепер, як я вже говорив про це на початку цього тижня, вони використовують північнокорейські балістичні ракети для виконання своєї брудної роботи, тому потреба є гострою зараз, особливо в ці зимові місяці», — зазначив Кірбі.

Нагадаємо, що адміністрація Байдена ще у 2023 році запросила у Конгресу додаткову фінансову допомогу Україні та Ізраїлю, проте запит так і не був схвалений. Перед новорічними святами республіканці пішли на канікули.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив , що терміни схвалення нового пакету допомоги залежать від від пояснення адміністрацією президента США Джо Байдена своєї стратегії щодо України.

Подякувати 🎉