Facebook Pixel

Помер Сільвіо Берлусконі

Сільвіо Берлусконі

Сільвіо Берлусконі

Експрем'єр Італії Сільвіо Берлусконі помер на 87 році життя.

Наприкінці минулого тижня Берлусконі вкотре шпиталізували, лікарі не оцінювали його стан як важкий. Експрем'єр Італії самостійно прибув до лікарні й лежав у звичайній палаті.

Причина шпиталізації не уточнюється. Відомо, що у квітні в Сільвіо Берлусконі діагностували лейкемію, після чого він пройшов курс хіміотерапії. У 2016 році Берлусконі шпиталізували через серцеву недостатність і зробили йому операцію на серці. За три роки Берлусконі знову потрапив до лікарні з нирковими коліками, а у 2020 році в нього діагностували коронавірус і двосторонню пневмонію. Наступного року він знову захворів на COVID-19.

Сільвіо Берлусконі – медіамагнат, один із найбагатших людей Італії та колишній прем'єр-міністр країни. Він розпочав свій політичний шлях у 1994 році після створення партії «Вперед, Італія», а вже за кілька місяців виграв вибори і став прем'єр-міністром. Він очолював уряд Італії чотири рази (у 1994, 2001, 2005 та 2008 роках). У відставку Берлусконі пішов у 2011 році після серії скандалів і судового переслідування.

Власник контрольного пакета акцій холдингу Fininvest, який об'єднує приблизно 150 компаній, що діють практично в усіх сферах життя італійців. Був власником ФК «Мілан» з 1986 до 2017 року. Обіймаючи посаду прем'єр-міністра, він не раз зустрічався з президентом рф, а сам путін називав Берлусконі своїм другом і союзником.

Берлусконі з путіним

Берлусконі з путіним

Сільвіо Берлусконі підтримував дружні стосунки з путіним навіть після завершення своєї каденції на посаді прем'єра. У вересні 2015 року Берлусконі відвідав окупований росією Крим, за що на три роки став нев'їзним до України.

У жовтні 2022 року Берлусконі звинуватив Україну та її лідера в тому, що вони нібито спровокували нинішню війну

Quote«Зеленському було достатньо припинити нападати на дві автономні республіки Донбасу — і всього цього не сталося б. Так що я оцінюю поведінку цього пана дуже-дуже негативно», — заявив Берлусконі журналістам.

Слова Берлусконі викликали різку реакцію офіційної влади Італії. Офіс прем’єрки Мелоні чітко відповів Берлусконі, що італійський уряд «твердо й упевнено» підтримує Україну.

На скандал відреагували в Києві, де порівняли дії Берлусконі з намаганням поцілувати криваву руку диктатора.

Речник українського МЗС Олег Ніколенко у відповідь на слова Берлусконі розповів невелику історію про минуле італійського прем'єра.

Берлусконі цілує руки Каддафі

Берлусконі цілує руки Каддафі

У 2010 році, говорить Ніколенко, коли він сам працював в українському посольстві в Лівії, Берлусконі як тодішній прем'єр-міністр Італії прилетів на зустріч із Муаммаром Каддафі.

Quote«Під час офіційної церемонії в присутності телекамер Берлусконі цілував руки лівійському диктатору, аби продемонструвати свою лояльність», — сказав Ніколенко.

Берлусконі та жінки

Протягом своєї політичної кар'єри Сільвіо Берлусконі не раз фігурував у гучних скандалах, зокрема пов'язаних з його сексуальними зв'язками.

Берлусконі і Карла Ельвірі Делль'Ольо

Берлусконі і Карла Ельвірі Делль'Ольо

Офіційно політик був одружений двічі. Першою його дружиною 1965 року стала Карла Ельвірі Делль'Ольо – у шлюбі з нею народилися двоє дітей: дочка Марія Ельвіра та син П'єрсільвіо.

Берлусконі і Вероніка Ларіо

Берлусконі і Вероніка Ларіо

1980 року серце політика полонила актриса Вероніка Ларіо. І за десять років Берлусконі одружився з нею. У подружжя троє спільних дітей: доньки Барбара, Елеонора та син Луїджі.

У травні 2009 року Вероніка оголосила, що розлучається з Берлусконі, оскільки не може залишатися із чоловіком, який «зв'язується з малолітніми». На такий крок вона пішла після чуток про зв'язок прем'єр-міністра з 18-річною моделлю Ноемі Летицією. Проте Сільвіо зажадав від дружини публічного вибачення.

Quote«Краще любити красивих дівчат, ніж бути геєм», – так коментував він свої «походеньки».

Шлюб було розірвано 2014 року. Під час розлучення Берлусконі домагався зниження суми аліментів з 3 до 1,5 млн євро, а суд виходив із того, що згідно із законом колишні чоловіки мають забезпечувати колишнім дружинам той рівень життя, до якого вони звикли в шлюбі.

Берлусконі і Франческа Паскалі

Берлусконі і Франческа Паскалі

2011 року новою пасією політика стала 28-річна модель Франческа Паскалі. А в березні 2020-го пресслужба партії Берлусконі «Вперед, Італія» офіційно оголосила про його розлучення з дівчиною.

Берлусконі і Марта Фашина

Берлусконі і Марта Фашина

Водночас ЗМІ писали про нову обраницю експрем'єра – 30-річну Марту Фашина, яку 2018 року було обрано до Палати депутатів за списком партії Берлусконі від Неаполя.

Крім того, Берлусконі не раз звинувачували у зв'язках із дівчатами з ескортслужб. Багато з них публічно заявляли, що політик платив їм гроші за інтим, однак він заперечував це, говорячи, що гроші «вбивають задоволення від підкорення».

Quote«На запитання, чи хочуть вони зайнятися зі мною сексом, 30% жінок відповідають «Так», а 70% кажуть – «Що, знову?» – заявив Берлусконі у 2011 році.
Берлусконі у молодості

Берлусконі у молодості

У молодості Сільвіо Берлусконі працював співаком на круїзному лайнері. Він стверджував, що оплатив своє навчання в університеті за допомогою співу та гри на музичних інструментах на круїзних суднах.

Пізніше він повернувся в музику, але вже як автор слів пісень неаполітанською мовою. У 2003 році він випустив альбом написаних ним любовних балад Meglio 'na Canzone, проданий у кількості 45 тис. примірників.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉