Facebook Pixel

Шольц відхилив «мирні пропозиції» путіна

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив вимоги президента росії володимира путіна, за якими Україна має залишити чотири області для будь-яких мирних переговорів. Про це канцлер заявив напередодні саміту миру в Швейцарії, який почався в суботу, 15 червня 2024 року, пише Bloomberg.

Quote«Нам потрібен не продиктований мир, а чесний і справедливий мир, який поважає територіальну цілісність України», – сказав він в інтерв’ю.

Шольц звинуватив путіна в спробі підірвати підтримку України серед європейських країн, вдаючи, що він відкритий для мирних переговорів.

Quote«Пропозиція путіна в основному орієнтована на внутрішню аудиторію в різних державах. Він добре знає, що є багато громадян, які хочуть мирного розвитку. Тому він хоче замаскувати той факт, що саме він почав цю жорстоку війну», – зазначив Шольц.

У п'ятницю в прямому телеефірі путін заявив, що українські війська повинні вийти з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, і тільки тоді російські війська припинять вогонь. Також він вимагає, щоб Україна відмовилась від вступу до НАТО.

Україна відкинула вимоги російського диктатора як маніпулятивні. Слова путіна рівносильні його попереднім закликам до України здати свої території в обмін на мирні переговори як напередодні вторгнення, так і одразу після нього у лютому 2022 року.

Швейцарія не запросила рф на конференцію на прохання України. Лідери Китаю та Бразилії заявили, що не приїдуть, тому що не запросили росію.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉