Facebook Pixel

Шойгу вдесятеро скоротив російські втрати та розповів, навіщо росії мобілізація

Слідом за відеозверненням диктатора Володимира Путіна по російському телебаченню показали інтерв'ю очільника російського оборонного відомства Сергія Шойгу. Він розповів про втрати рф і України, докладно розповів про часткову мобілізацію на росії та поскаржився на НАТО. The Page вибрало найцікавіше з його заяв.

За словами Шойгу, росіяни під час війни втратили лише 5 937 військових (оцінка Генштабу ЗСУ на ранок 21 вересня становить понад 55 тис.). Він додав, що українське військо нібито втратило «половину армії»: понад 61,2 тис. загиблих і майже 49,3 тис. поранених.

Очільник російського Міноборони запевнив, що частковій мобілізації на росії не підлягатимуть строковики, не змушуватимуть йти до армії й студентів. Загалом у рф призовуть 300 тисяч резервістів.

Мобілізація, за його словами, проводиться для забезпечення контролю над уже звільненими територіями.

Quote«Сама лінія розмежування, її можна назвати лінією фронту, це понад 1 тис. км. Природно, що ці території треба контролювати. Фактично це те, для чого ведеться ця робота, часткова мобілізація», — пояснив він.

Окремо він поскаржився на західні країни. Міністр заявив, що російська армія воює не з українськими силами, а з «колективним Заходом».

Шойгу додав, що проти росії працюють усі системи зв’язку та розвідки НАТО. А це, за його словами, «понад 70 військових і 200 цивільних супутників». Усі вони, за словами міністра, «розвідують розташування військових» російської армії.

Контекст. Путін оголосив часткову мобілізацію на росії, яка розпочнеться 21 вересня. Відповідний документ уже опубліковано на сайті Кремля.

Утім, ще тиждень тому прессекретар Путіна Пєсков заявляв, що ситуація контрольована й про мобілізацію у рф не йдеться.

Подякувати 🎉