Facebook Pixel

Зеленський запровадив санкції проти Януковича, Курченка та російського олігарха Дерипаски

У середу ввечері, 12 жовтня, президент України Володимир Зеленським підписав указ №694/2022, який вводить у дію рішення РНБО від 12 жовтня про санкції проти Віктора Януковича, російського олігарха Олега Дерипаски, міністра оборони України часів Януковича Павла Лебедєва та олігарха часів Януковича Сергія Курченка.

Як зазначено у документах, термін дії санкцій складає санкцій 10 років. Обмежувальні заходи передбачають блокування активів, а саме тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, що належать фізичній або юридичній особі, а також активами, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними. У той же час у рішенні РНБО відсутнє формулювання про обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном.

Реалізацією та моніторингом ефективності санкцій займатимуться Кабінет міністрів, Служба безпеки України та Національний банк України. Контроль за виконанням рішення РНБО покладено на секретаря РНБО Олексія Данілова.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉