Facebook Pixel

Велика Британія запровадила санкції проти «правої руки» Пригожина

Велика Британія запровадила санкції проти 13 осіб і компаній, пов'язаних із російською ПВК «Вагнера». Під обмеженнями опинився й Костянтин Пікалов, помічник ватажка «вагнерівців» Євгена Пригожина. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на британський уряд.

Причини оголошення британських санкцій проти «вагнерівців»

Рішення пов'язано з насильницькими діями угруповання в Малі, Центральноафриканській Республіці та Судані.

Іван Маслов, керівник ПВК «Вагнера» в Малі, причетний до вбивства щонайменше 500 осіб у місті Мура в березні 2022 року. Також найманців звинувачують у зґвалтуваннях і тортурах. Керівник групи «вагнерівців» у ЦАР Віталій Перфільєв і керівник їхніх операцій Костянтин Пікалов опинилися під санкціями за навмисні напади на цивільних осіб. Другого пов'язують із катуваннями та цілеспрямованими вбивствами населення.

До того ж найманці постачали зброю та військову техніку до Судану. Нові санкції запровадили для трьох компаній, що діють як прикриття для ПВК «Вагнера». До них належать, зокрема, M-Invest та її дочірня компанія Meroe Gold.

Quote«Оголошені санкції обмежать фінансову свободу підсанкційних осіб, забороняючи громадянам, компаніям і банкам Великої Британії мати з ними справу, а також заморозять будь-які їхні активи у Великій Британії та заборонять в'їзд до країни», — йдеться в повідомленні.

За даними британського уряду, ПВК «Вагнера» протягом кількох років агресивно просуває інтереси держави-агресорки в Малі, ЦАР і Судані, унаслідок чого загинули сотні мирних мешканців.

Подякувати 🎉