Facebook Pixel

Російські агресори лише за 9 днів знищили 5 цивільних суден і 26 об’єктів у портах – Кубраков

Російські агресори лише за 9 днів знищили 5 цивільних суден та 26 об’єктів в портах  – Кубраков

Російські агресори лише за 9 днів знищили 5 цивільних суден та 26 об’єктів в портах – Кубраков

Тільки за останні 9 днів унаслідок атак рф пошкоджено й частково знищено 26 об’єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден. Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час першого засідання Ради Україна — НАТО.

Quote«Також росіяни обмежують судноплавство в районі тимчасово окупованого Криму та поблизу територіальних вод Болгарії. Цим рф фактично блокує рух суден у напрямку морських портів України», — наголосив він.

Міністр зазначив, що діяти треба швидко та рішуче. Не можна допустити блокаду Чорного моря російськими військами. Це може призвести не тільки до втрат української економіки, але й до серйозної продовольчої кризи у світі, зокрема, у таких гуманітарно чутливих регіонах, як Африка та Азія.

Quote«Уже обговорюємо можливі шляхи протидії цинічним атакам ворога та перешкоджанню вільному торговельному судноплавству», — зауважив Кубраков.

Міністр висловив подяку союзникам з Альянсу за рішення посилити свою розвідувальну діяльність в акваторії Чорного моря. На його думку, це допоможе стабілізувати безпекову ситуацію та створить умови для відновлення нормальної роботи українських портів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉