Виробники м’яса птиці щороку виробляють 1,2 млн тонн м’яса та 6 млрд яєць. Для цього вони використовують 4,4 млн т зернових.
Про це розповів Сергій Карпенко, виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» на конференції Grain Ukraine 2024.
З них на експорт іде 40% продукції: «З цих обсягів ми експортуємо 40%. Все одно внутрішній ринок є профіцитним. За час війни частина населення України скоротилась, а це є наші споживачі», — зазначив Сергій Карпенко.

Також очільник «Союзу птахівників України» назвав проблеми галузі. Серед них зменшення квот на ввезення птиці до ЄС, складну і дорогу логістику, коли контейнерні перевезення здійснюються тільки з європейських країн, і дефицит електроенергії:
«Нова проблема – це енергетика. Без неї ми взагалі не можемо птицю вирощувати, треба енергетика. Виробництво кормів – це електрика», — підсумував Сергій Карпенко.
До повномасштабного вторгнення українське сільське господарство виробляло 10% ВВП, становило 41% від загального експорту, тут було зайнято 14% робочої сили. Як змінилися ці показники і з якими викликами стикається агросектор від лютого 2022-го, розповіли у дослідженні KSE-Агроцентр.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також