Facebook Pixel

Зеленський попередив про удари рф по українській ГТС

Росія може атакувати українську газотранспортну систему, а після цього почати вимагати від Європи запустити газопровід «Північний потік — 2». Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський.

За словами голови української держави, цьому передуватиме якийсь теракт у росії, який вчинить вона сама.

Quote«Вони завдадуть ударів по ГТС України. Але щоб їх не звинуватили, вони вчинять теракт на своїй території. Їм однаково, що підривати. Звинуватять нас, щоб ударити по нашій ГТС. Він (Путін – The Page) скаже Європі, що немає можливості (постачати газ), нам треба запустити «Північний потік — 2», інакше Європа залишиться без газу через Україну», — висловився Зеленський.

Він додав, що російська сторона й надалі намагатиметься підірвати енергетичну систему Європи, однак на це політика країн-членів ЄС має бути такою: «Ми «Північний потік — 2» не запустимо й санкції не знімемо».

Контекст. У понеділок і вівторок, 10 — 11 жовтня, рф ракетами гатила по цивільних і об'єктах критичної інфраструктури України, унаслідок чого без електропостачання залишилися тисячі користувачів. Через це Україна була змушена припинити експорт електроенергії до Європи.

Подякувати 🎉