Facebook Pixel

Ситуація в енергосистемі України станом на 15:00 10 лютого — ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Станом на 15:00 10 лютого екстрені відключення в Києві, Київській і Дніпропетровській областях скасовано, що дає змогу повернутися до стабілізаційних відключень, повідомили в ДТЕК.

У п’ятницю, 10 лютого, енергосистема України зазнала 14-го масованого ракетного удару та 16-ї атаки ворожими БпЛА (уночі). Оприлюднений раніше графік проведення вимірів фактичного споживання електроенергії наразі скасовано, повідомляє «Укренерго».

Станом на 13:30 10 лютого найскладніша ситуація на Харківщині. Зараз там тривають аварійні відключення. Мережеві обмеження через атаку діють на Хмельниччині, а також зберігаються на Одещині та Київщині. В інших регіонах покриття споживання поступово повертається в межі визначених лімітів, хоча дефіцит в енергосистемі значний.

10 лютого внаслідок нічних і денних ворожих обстрілів постраждали чотири ТЕС «ДТЕК Енерго», повідомили в компанії.

За попередньою інформацією, через атаку двоє працівників станцій отримали поранення. Їм оперативно надали медичну допомогу.

Унаслідок обстрілу серйозно пошкоджено обладнання ТЕС. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію її наслідків.

Задля безпеки на об’єктах перебувають тільки критично необхідні співробітники, інші працюють у віддаленому режимі.

Російські дрони та ракети 10 лютого 2023 року влучили в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Запроваджено аварійні відключення в багатьох регіонах.

Найскладніша ситуація в Запорізькій, Харківській і Хмельницькій областях, додав він

Проте завдяки успішній роботі ППО та завчасним технічним заходам вдалося зберегти цілісність енергосистеми України.

Quote«Енергетики працюють нон-стоп над відновленням енергопостачання», — додав міністр.

Раніше голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що 10 лютого о 4:00 ранку по об'єктах критичної інфраструктури в Харкові та області прилетіли приблизно 12 ракет.

У місті та області застосовано аварійні та стабілізаційні відключення світла. Майже 150 тис. абонентів у Харкові залишаються без електроенергії. Тривають роботи з відновлення електроживлення.

Частина Хмельницького також без електропостачання через прильот в об'єкт критичної інфраструктури Хмельницької громади. Можуть бути перебої у водопостачанні, попередив голова Хмельницкої ОВА Сергій Гамалій.

Перебої в енергопостачанні можливі також у Львівській області.

У Кривому Розі в деяких районах міста було застосовано превентивні відключення електроенергії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉