Facebook Pixel

НАБУ та САП продовжили кримінальну справу проти екс-керівника «Укроборонпрому» Саламатіна

ВАКС надав НАБУ і САП дозвіл на розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього генерального директора «Укрспецекспорт» та «Укроборонпром» Дмитра Саламатіна.

Про це пише прес-служба НАБУ.

У чому НАБУ підозрює Саламатіна

За даними НАБУ, що Саламатін у період 2010-2012 років, обіймаючи посади генерального директора ДК «Укрспецекспорт» та генерального директора ДК «Укроборонпром», організував підписання угоди з з офшорною компанією General Dynamics Ltd, що за начепто здійснені агентством послуги та сплатив понад $23,8 млн.

По цій справі ВАКС вже заочно заарештовував Саламатіна. Наразі останній переховується від слідства.

Що відомо про Дмитра Саламатіна

Дмитро Саламатін очолював ДК «Укрспецекспорт» та ДК «Укроборонпром» у 2010-2012 рр. за часів президентства в Україні Віктора Януковича. То того Саламатін працював бізнесменом у росії, потім став нардепом від Партії Регіонів у 2006-2007 роках. У 2012 році встиг очолити міністерство оборони України.

14 січня 2019 року за даними Генпрокурора Юрія Луценка, Саламатіну було оголошено підозру про участь у складі злочинної організації Януковича, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем та державній зраді в інтересах РФ. Також його підозрювали в підриві обороноздатності, безпеки України.

Так, Саламатін зірвав контракт між Харківським конструкторським бюро з машинобудування, підприємством «Антонов» та СЗТФ «Прогрес» та Міноборони Іраку на постачання, ремонт, обслуговування військової техніки. Це призвело до збитків України на 560 млн $.

24 червня 2020 року, ДБР повідомило про підозру Януковичу, Павлу Лебедєву та Дмитру Саламатіну у скоєнні державної зраді. За даними ДБР, Саламатін свідомо зменшував обороноздатність України.

Нагадаємо, що 10 липня САП та НАБУ повідомили про підозру колишньому директору «Промоборонекспорту» державного концерну «Укроборонпрому». Його звинувачують у розтраті понад $1 млн.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉